Ga naar hoofdinhoud

Van Doren en Van Lente slaan handen ineen

Van Doren Engineers neemt Van Lente Systeemintegratie over.

Van Doren Engineers en Van Lente Systeemintegratie uit Deventer bundelen hun krachten. “Elkaar ondersteunen, van elkaar leren en die ervaringen inzetten voor onze klanten, dat is de basisgedachte achter deze overname”, vertellen de directeuren Jos van Doren en Cor de Best van beide familiebedrijven.

Slim

De directeuren spreken van een perfecte match. “Daarbij behouden we onze gedeelde cultuur, identiteit en kernwaarden: laagdrempelig en informeel.”

Van Doren Engineers richt zich vanuit zeven locaties in Midden- en Zuid-Nederland op elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Van Lente Systeemintegratie richt zich vanuit vier locaties in Oost- en Noord-Nederland op elektrotechniek, industriële automatisering en gebouwautomatisering. “De overname van Van Lente Systeemintegratie door Van Doren Engineers is een strategisch slimme zet voor beide bedrijven”, stelt Jos van Doren, algemeen directeur van Van Doren Engineers. “Met de samenwerking vullen we elkaar goed aan. We bedienen al dezelfde klantengroepen, zoals opdrachtgevers uit de voedingsmiddelenindustrie”.

Systeemintegrator

Van Lente Systeemintegratie, opgericht in 1933, bruist als nooit tevoren. “We hebben met ons familiebedrijf iets heel moois opgebouwd”, vertelt De Best. Het ontbrak hem aan een natuurlijke opvolger. “Dus zocht ik naar een partij die de continuïteit van ons bedrijf borgt en daarmee de toekomst van onze 170 medewerkers.” Hij vond een partner in Van Doren Engineers, een bedrijf dat volgens De Best dezelfde kernwaarden heeft.

“We hebben veel overeenkomsten, zowel organisatorisch als in onze manier van denken en doen. Bovendien versterken we elkaar op geografisch en technisch vlak. Door die krachten te bundelen werken we verder aan ons gezamenlijk doel: de beste systeemintegrator van Nederland worden.”

Landelijke dekking

Van Lente Systeemintegratie behoudt zijn bedrijfsnaam en blijft zelfstandig opereren vanuit Deventer, Reeuwijk, Groningen en Nieuwleusen. Klanten en relaties van het bedrijf behouden hun vertrouwde aanspreekpunten. De Best blijft directeur en neemt plaats in de Van Doren Holding.

Van Doren: “Door de overname hebben we een landelijke dekking en neemt onze engineerings- en montagecapaciteit toe. Daarnaast kunnen we specialistische diensten zoals productie-ICT, meet- en regeltechniek en het optimaliseren van fabriekssoftware makkelijker ontwikkelen. We zijn er nu op ingericht om projecten in heel Nederland en daarbuiten te realiseren.”

Lees ook: Denkavit investeert in nieuwe gebouwen (2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback