Ga naar hoofdinhoud

Wageningen UR gaat de ASG kritisch doorlichten

Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR is tevreden over de resultaten in 2008. Het aantal studenten neemt toe en Wageningen Universiteit stond opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Hoger Onderwijs. Ook werd er goed en relevant onderzoek gedaan. Financieel kan 2008 ook positief worden afgesloten. Bij Dienst Landbouwkundig Onderzoek wordt de rendementseis van 3,5% royaal gehaald en wordt een toename in het resultaat voorzien. Alleen de Agrotechnology & Food Sciences Group en de Animal Sciences Group zitten in de rode cijfers. Het resultaat van de universiteit en Van Hall Larenstein is positief.

Bij de Animal Sciences Group (ASG) wil Wageningen UR de verliesgevende divisie Producten, waar entstoffen voor de veehouderij worden ontwikkeld, gezond maken. Vervolgens zal de divisie worden verkocht.

De divisies Infectieziekten en Veehouderij worden kritisch doorgelicht. Het komend kwartaal vindt die analyse plaats. De divisies beschikken over stallen en laboratoria waarvan onvoldoende duidelijk of deze voor het onderwijs en onderzoek voldoende rendement opleveren, aldus Dijkhuizen. Hij verwacht niet dat het tot een grootscheepse reorganisaties zal leiden, maar op onderdelen kan dat wel het geval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback