Ga naar hoofdinhoud

DierZ vraagt aandacht voor bewust achtergelaten dieren

Amsterdamse passanten werden onlangs verrast door honderden kleine hondjes langs alle in- en uitgaande wegen. De kartonnen Jack Russels waren vastgebonden aan lantaarnpalen, vuilnisbakken en bomen. Met deze actie wilde de website DierZ aandacht vragen voor goede oplossingen en tips voor het onderbrengen of meenemen van huisdieren tijdens vakantieperiodes. Inhoudelijk wordt de actie ondersteund door een kwalitatief onderzoek van Intomart Gfk waarin het probleem verder wordt beschreven. De actie is bedacht en uitgevoerd in opdracht van DierZ.nl.

Steeds meer dieren worden via internet verhandeld en impulsief aangeschaft met alle gevolgen van dien. “Kopers realiseren zich niet dat dit schattige hondje later aan de inboedel gaat knagen.” Honden worden dus als het ware via internet gedumpt. Ook komt het vaker voor dat een hond voor de supermarkt wordt vastgebonden, zodat hij sneller wordt gevonden. Of katten worden in dozen voor de deur van het asiel gezet of in een trein achtergelaten.

DierZ.nl wil met deze ludieke actie de aandacht vestigen op dit jaarlijks terugkerende (nationale) probleem en mensen ervan bewust maken wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een huisdier. DierZ.nl stimuleert hiermee verantwoord huisdierenbezit.

0 reacties op “DierZ vraagt aandacht voor bewust achtergelaten dieren

  • Jammer dat het nog regelmatig gebeurd dat dieren tijdens de vakantie zomaar achtergelaten worden. Heb je het moeilijk om voor je huisdier te zorgen, er zijn steeds andere oplossingen. Op http://www.dierendate.be kan je gratis een extra vriend voor je dier zoeken om te wandelen, knuffelen, spelen,.. en zo heb je steeds iemand in de buurt die je kan helpen als je er even niet kan zijn.
    Hoop hiermee vele baasjes te kunnen helpen en dieren gelukkiger te maken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback