Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden ‘Global PETS Forum Award 2010’

Het thema van het Global PETS Forum is: ‘Huisdier detailhandel 2020, hoe het een positie in de markt kan beïnvloeden'. Dierenspeciaalzaken zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om hun marges te verhogen, hun detailhandel concepten te moderniseren en meerdere afzetkanalen te creëren.
Vanwege het feit dat ontwikkelingen worden aangedreven door dierenspeciaalzaken, zijn de genomineerden winkeliers die de landgrens overschrijden.
De drie genomineerden zijn: Fressnapf (Duitsland), Pet Lovers Centre (Singapore) en Petland (Verenigde Staten).

Fressnapf is een franchise organisatie die vertegenwoordigd is in twaalf landen met 1051 winkels. Klanten kunnen in de winkel alles vinden wat te maken heeft met huisdieren. Duurzaam- en milieubewustheid zijn centrale thema's voor de winkels en hoofdkantoren. Fressnapf legt de focus op vier groeiprocessen: beleving detailhandel met XXL winkels, service/samenwerking, internationalisering en afzetkanalen.

Pet Lovers Centre (PLC) focust zich op marketing en sociale verantwoordelijkheid om steeds een stap voor te zijn op normale dierenspeciaalzaken. PLC heeft 25 winkels in Singapore zes in Maleisië. In 2009 is de Pet Lovers Stichting opgezet. De nadruk hiervan ligt op liefdadigheid. De stichting vangt verlaten dieren op en leert het publiek hoe om te gaan met de verantwoordelijkheid voor een dier.

Petland bestaat al 42 jaar en is sterk en goed gepositioneerd. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in hulpverleningsprogramma's voor dieren. Petland steekt veel energie in educatie van huisdierbezitters als het gaat om verantwoord huisdierbezit. Wereldwijd heeft Petland meer dan 200 winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback