Ga naar hoofdinhoud

Groeiend segment voor exclusief versvlees

Steeds meer klanten kiezen voor verse vleesproducten voor hun huisdier. Exclusieve soorten, zoals struisvogel, vormen een groeiend marktsegment. Voerleveranciers spelen in op die wens. Dat blijkt op de Dibevo-Vakbeurs.

Het aantal diepvriesproducten stijgt, ervaart een vertegenwoordiger van Bosch Tiernahrung op de beurs. "Minimaal één keer in de week vlees, stimuleert de darmflora positief", adviseert hij. "De hond is een carnivoor. Daarom mag versvlees in de voeding van de hond niet ontbreken."
Ondanks dat er meer brokken worden verkocht dan vleesproducten, lijkt zich een nieuwe trend voor te doen.  Er wordt ontwikkeling getoond naar de exclusievere vleessoorten, zoals eland, kalkoen, zalm, rendier, konijn of paard. "De soorten vinden steeds meer aftrek bij de consument, al staan ze tegenover vleesproducten zoals konijn en paard over het algemeen wat sceptischer."

Smart Chew presenteerde op de Dibevo-Vakbeurs in Gorinchem van 18 tot en met 20 oktober onder andere de New chew Struisvogelsnacks voor de hond. "De specialiteiten bieden niet alleen een smakelijke en gezonde variatie voor huisdieren, maar ook doelgerichte oplossingen voor bijvoorbeeld allergieën", vertelt de Smart Chew-adviseur. Struisvogelvlees biedt een bron van eiwitten en is daardoor ideaal voor honden met voedingsmiddelenintoleranties, volgens hem. "Deze producten werken positief op het darmkanaal." De struisvogelproducten, die overigens aan de HACCP normen voldoen, zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. "Dit voer komt mede in aanmerking voor een hogere winstmarge", laat de adviseur weten. Hij ziet toekomstperspectief voor het product dat al drie jaar verkrijgbaar is. "Struisvogelvlees is een groeiend segment in de petfood-markt en de snacks zie je mondjesmaat komen."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback