Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe verordening over etikettering biologische huisdiervoeding gepubliceerd

De NVG heeft een nieuwe verordening over etikettering biologische huisdiervoeding gepubliceerd. ‘De nieuwe verordening is precies wat we voor ogen hadden: de etiketteringsregels voor biologische huisdiervoeding komen nu overeen met die voor biologische voeding’, schrijft de brancheorganisatie op haar website.

In de nieuwe Europese wetgeving voor biologische producten was tot op heden onvoldoende rekening gehouden met huisdiervoeding. Volgens de NVG ontbraken er essentiële grondstoffen en additieven ‘waardoor het feitelijk onmogelijk zou zijn om onder deze nieuwe regelgeving nog biologisch petfood te produceren’, zo staat op de website van de NVG.

Opname van essentiële grondstoffen en additieven

Binnen onze Europese koepelorganisatie FEDIAF werd een internationale taskforce opgericht waaraan NVG actief heeft bijgedragen. Mede dankzij de input vanuit NVG-leden werden diverse wetenschappelijke dossiers ingediend bij de Europese Commissie.

Deze aanpak heeft geleid tot goedkeuring en opname van essentiële grondstoffen en additieven, waardoor het ook onder de nieuwe Europese biologische wetgeving mogelijk is om veilig en nutritioneel uitgebalanceerd biologisch petfood te produceren, aldus NVG.

Nieuwe Verordening

De nieuwe Verordening is inmiddels gepubliceerd.

“De nieuwe verordening is precies wat we voor ogen hadden: de etiketteringsregels voor biologische huisdiervoeding komen nu overeen met die voor biologische voeding.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback