Ga naar hoofdinhoud

Obesitas onder honden groot probleem

Foto: Just russel.

Net zoals bij mensen, krijgt overgewicht bij honden steeds meer de overhand. Recent onderzoek toont aan dat in sommige gevallen tot wel 60% van alle honden te zwaar is, met alle risico’s van dien.

Weinig beweging en slechte voergewoontes kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van obesitas bij honden. Met name het eten speelt een belangrijke rol. Just Russel – een start-up – die gepersonaliseerd hondenvoer ontwikkelt, speelt hierop in.

Datagedreven voeding

Just Russel werd opgericht in 2020 door 4 hondenliefhebbers met een passie voor gezonde voeding. Het bedrijf onderscheidt zich door datagedreven voeding voor honden en katten, op basis van de individuele behoeften van het dier.

Ze analyseren eerst de hond, zijn of haar eetbehoefte, conditie, allergieën en meer. Na deze analyse bieden ze een ‘maatwerkadvies’ voor het huisdier. Dit alles gebeurt volledig via de eigen website. Bovendien bezorgen ze het voer gratis aan huis.

Combinatie van factoren

Cyriel Van Steen (co-founder van Just Russel): “We zijn blij dat we al meer dan 2000 Nederlandse honden konden helpen. Onze uitgebalanceerde voeding, in combinatie met ons bewegings- en voedingsadvies, zorgt ervoor dat de hond in optimale conditie komt en blijft.”

Werkwijze

Op de website worden een tiental eenvoudige vragen gesteld over de hond zoals ras, leeftijd, gewicht, conditie, allergieën of andere kwaaltjes. Vervolgens berekent het algoritme de juiste samenstelling en de ideale dagelijkse portie voer die de hond nodig heeft. Het voedingsplan van de hond wordt vervolgens maandelijks aan huis geleverd.

Beste product van het jaar

In de categorie dierenvoeding won Just Russel recent de verkiezing van het beste product van het jaar. Daarnaast werd Just Russel overall winnaar van deze award-verkiezing in een enquête bij meer dan 50.000 Nederlandse consumenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback