Ga naar hoofdinhoud

Populairste honden- en kattennaam van 2010 bekend

Max en Tijgertje zijn de populairste honden- en kattennaam van 2010, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door De Nationale Huisdierenverzekering onder deelnemers aan het spel ‘Wat voor baasje ben jij?'.

Online spel

In de eerste zes maanden van 2010 namen ruim 41.000 Nederlandse huisdierenbezitters deel aan dit online spel van verzekeraar De Nationale en maakten kans op een huisdierenverzekering ter waarde van 250 euro. Het spel kan nog steeds worden gespeeld op www.watvoorbaasjebenjij.nl.

Favorieten

‘Max' blijkt een blijvertje binnen de hondennamen te zijn. De naam staat al enkele jaren op de nummer 1-positie, zoals een reeks onderzoeken die eerder door De Nationale Huisdierenverzekering is uitgevoerd aantoont. Ook blijkt dat ‘Tijger(tje)' bij katteneigenaren blijvend populair is: de naam staat al twee jaar op nummer 1. De rangorde van de vijf favoriete hondennamen van 2010 is: Max, Diesel, Luna, Bo en Spike. Bij de kattennamen is de top 5: Tijger(tje), Minoes, Gizmo, Kitty en Poekie.

Huisdierenverzekering

'Wat voor baasje ben jij?' is een initiatief van De Nationale Huisdierenverzekering. Bij De Nationale kunnen honden en katten tegen ziektekosten worden verzekerd. Een zorgverzekering voor de trouwe huisgenoot in het gezin is in opmars, volgens de organisatie. Steeds meer mensen willen zich tegen dure rekeningen van de dierenarts beschermen. Als men eenmaal verzekerd is, kan men op www.denationalehuisdierenverzekering.nl eenvoudig declaraties indienen, net zoals bij een ziektekostenverzekering voor mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback