Ga naar hoofdinhoud

Prins Petfoods viert 60-jarig bestaan

Foto: Prins Petfoods.

Het is op 2 september precies 60 jaar geleden dat oprichter Dirk Johannes Verkade startte met de productie van 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Prins Petfoods groeide in 6 decennia in productie, afzet en medewerkers.

Later dit jaar worden nieuwe voedingen met alternatieve ingrediënten, zoals plantaardige grondstoffen en insecten als eiwitbron, op de markt gebracht, maar eerst is het in het weekend van 2 en 3 september tijd voor een jubileumfeest op de eigen locatie in Veenendaal.

Ontwikkeling door de jaren heen

Dirk Johannes Verkade startte 60 jaar geleden met twee soorten hondenvoeding die hij met een kleine pers maakte. Later kwam daar de kattenvoedingslijn bij en in de daaropvolgende jaren de krokante brokvoedingen, complete diepvries vers vleesmaaltijden en dieetvoedingen voor zowel hond als kat.

Anno 2023 is er een complete range Nederlandse kwaliteitsproducten voor alle leeftijden en leefstijlen. Eind jaren tachtig startte het adviesteam, dat later bekend wordt als het Prins CareTeam. Het kennisdelen kreeg in 2019 een vlucht toen de in 2013 gestarte opleidingenafdeling Edupet de Martin Gaus Academie overnam. Snel daarna volgden de Katten Academie, de Konijnen Academie en de Herpeten Academie.

Eerst advies dan voeding

Prins werkt nog steeds met dezelfde eigenzinnigheid waarmee de grondlegger te werk ging: eerst een op maat advies, dan de juiste voeding; het resultaat wordt vervolgens zichtbaar in het welzijn van het dier.

De missie van Prins is al zestig jaar om de consument tijdens iedere levensfase van het dier te begeleiden in het verbeteren van het welzijn van zijn hond of kat, met producten, adviezen en inspiratie.

Focus op dierenwelzijn

Dat advies de beste start is, blijkt uit de succesvolle inzet van de specialisten van het CareTeam. Via mail, chat, WhatsApp, social media en telefoon staan zij dagelijks huisdiereigenaren, dierenspeciaalzaken en fokkers te woord met advies over voeding, opvoeding, verzorging en gedrag van huisdieren. Alles om het dierenwelzijn naar een hoger niveau te tillen.

In het Prins Experience Center kunnen bezoekers de adviezen voor een beter dierenwelzijn op interactieve manier in de praktijk beleven. En omdat dierenwelzijn begint met educatie, blijft kenniscentrum Edupet verder werken aan allerlei vormen van onderwijs voor liefhebbers en professionals en een gloednieuw educatiecentrum in Lelystad.

Innovaties

Ook de innovatie van producten gaat onverminderd voort. Later dit jaar komen er nieuwe voedingen met alternatieve ingrediënten, zoals plantaardige grondstoffen en insecten als eiwitbron, op de markt. Dit wordt volgens het familiebedrijf gedaan met een sterk geloof in een duurzame groei van het eigen merk en alles zelf doen in eigen huis en eigen keuken.

Familiefeest

Voor de viering van het 60-jarig jubileum wordt in het weekend van 2 en 3 september de thuislocatie van Prins omgetoverd tot een waar feestterrein. Er is een uitgebreid programma met onder meer een jubileumquiz, Hollandse spellen en rondleidingen in de fabriek waar je zelf kunt zien hoe brokjes worden gemaakt.

Voor de kinderen is er in de studio een meet & greet met Prins en Puck en voor de honden zijn er mini-workshops. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Mens en dier zijn welkom in de wereld van Prins!

Ben je een zakelijke relatie van Prins en wil je hier graag bij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan voor het jubileumweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback