Ga naar hoofdinhoud

Vobra Special Petfoods investeert in toekomst

Vobra Special Petfoods uit Veghel heeft een nieuwe extruder in gebruik genomen. Hiermee investeert Vobra in de toekomst waardoor continue hoge kwaliteit honden- en kattenvoeding kan worden geproduceerd.

Super Premium producten

Elk product is uniek en wordt volledig afgestemd op de specifieke behoeften van hond en kat. Dit uit zich onder meer in het gebruik van hoogwaardige grondstoffen van de Super Premium producten. Ook elke grondstof heeft zijn eigen kenmerken, wat telkens weer zorgt voor een zeer uitdagend productieproces. Vobra werkt al 15 jaar met twee identieke extruders, die op jaarbasis zorgen voor zo’n 30 miljoen kilogram honden- en kattenvoer. Ook met deze reeds aanwezige extruders zou de gewenste hoge kwaliteit kunnen worden geleverd. Vobra wil echter investeren in Super Premium producten. Door de uitdagende grondstoffen van deze Super Premium productlijn zal moeilijk extruderen dus eerder regel dan uitzondering worden. Daardoor is besloten over te gaan tot aanschaf van een nieuwe extruder.

Perfectioneren van de brok

De nieuwe extruder is sneller dan zijn voorganger, maar het belangrijkste is de constante kwaliteit van de brokjes. Vobra streeft ernaar elk brokje identiek te laten zijn. Niet alleen qua vorm, maar zeker ook qua gewicht. Vobra wil ervoor zorgen dat honden en katten dagelijks precies dezelfde kwaliteit en hoeveelheid ontvangen. Deze nieuwe extruder heeft hiervoor een specifieke drukregelaar, die essentieel is in dit proces om het exacte gewicht per brokje nog verder te sturen.

Wenger

De extruder is geleverd door het Amerikaanse bedrijf Wenger. Dit bedrijf bleek na een zorgvuldige selectieprocedure de sterkste partner, volgens Vobra. “Deze machine was in staat om alle moeilijke productvarianten moeiteloos te fabriceren.”

Installatie

De installatie van de machine op de productielocatie is mogelijk gemaakt door de regionale bedrijven Elektro Van Heesch uit Loosbroek, IVS Dosing Technology uit Veghel en Van Mourik uit Ede als specialist op het gebied van installatiebouw. Het personeel van leverancier Wenger (Kansas, Amerika) en Suris Software (Barcelona, Spanje) versterkten dit team en zorgden voor een succesvolle installatie.

Duurzame toekomst

Met deze belangrijke en gedurfde stap wil Vobra uitdragen dat het klaar is voor de toekomst en dat tevens het duurzame aspect niet uit het oog wordt verloren. De nieuwe machine kent namelijk een lager energieverbruik, waardoor Vobra ook positief meewerkt aan de gezamenlijke doelstelling van de industrie om minder energie te gaan verbruiken in de uiteenlopende productieprocessen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback