Steekwoord archief: EFSA

  • EFSA laat onderzoeken of AVP ook via voer wordt overgedragen.

    EFSA laat overdrachtsrisico Afrikaanse varkenspest via voer onderzoeken

    Wetenschappers gaan in opdracht van de Europese autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) onderzoeken of het Afrikaanse varkenspestvirus ook via besmette voer of strooisel kan worden overgedragen. In het onderzoek werken Duitse wetenschappers van het Friedrich Loefller Institut en het Bundesinstitut für Risikobewertung samen met collega’s van… Lees verder →

  • Dow en DuPont

    Nederland stemt in met inperking neonicotinoïden

    Nederland zal vrijdag 27 april instemmen met het voorstel van de Europese Commissie om de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen met daarin werkzame stoffen uit de groep van neonicotinoïden in te perken. Dit schrijft minister Carola Schouten (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer. Minister Schouten… Lees verder →

  • salmonella

    Salmonella cases no longer falling in the EU

    Parma (Italy)  ̶   The declining trend of salmonellosis cases in the EU has levelled off according to the annual report on zoonotic diseases. Cases of Salmonella enteritidis acquired in the EU have increased in humans by 3% since 2014 says the report, which is compiled… Lees verder →

  • antibiotic

    Meer bewijs tussen link antibioticagebruik en -resitentie

    De European Food Safety Authority (EFSA), de European Medicines Agency en het European Centere for Disease Prevention and Control zijn bezorgd over de impact van het gebruik van antibiotica op de toename van resistente bacteriën. Een nieuw rapport van deze drie instanties presenteert nieuwe data… Lees verder →

  • antimicrobial resistance

    ‘Antimicrobial resistance remains high’

    Brussels (Belgium) ‒ Bacteria found in humans, animals and food continue to show resistance to widely used antimicrobials, says the latest report on antimicrobial resistance (AMR) in bacteria by the European Food Safety Authority (EFSA) and the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).… Lees verder →

  • Antimicrobiële resistentie blijft hoog

    Bacteriën die zijn gevonden bij mensen, dieren en voeding laten nog altijd resistentie zien tegen veelgebruikte antibiotica, staat in het laatste rapport hierover van de European Food Safety Authority (EFSA) en het European Centre for Disease Prevention and Control  (ECDC). Infecties die worden veroorzaakt door… Lees verder →

  • Authorisation of feed flavouring additives

    Brussels (Belgium) ‒ A first set of authorisations of feed flavouring compounds was published end of January for more than 150 compounds pertaining to 15 dossiers of Chemically Defined Substances. These dossiers were submitted to the European Commission and EFSA by the Feed Flavourings Authorisation… Lees verder →

  • Re-autorisatie van set smaakstoffen

    Een eerste set van smaakstoffen is geautoriseerd door het Feed Flavourings Authorisation Consortia (FFAC). Het betreft 150 stoffen. De bijbehorende 15 dossiers waren ingediend door de Europese Commissie en EFSA. De voorwaarden waaronder de stoffen mogen worden gebruikt, zijn aangepast. De autorisatie voorziet nu voor… Lees verder →

  • maize

    Nieuwe varianten GMO-mais toegelaten

    De Europese Commissie heeft  toelating verleend voor producten bedoeld voor humane voeding en diervoeders die genetisch gemodificeerde mais bevatten. Het gaat om 11 maissoorten. Aan het besluit tot de toelating is een uitgebreid onderzoek voorafgegaan, inclusief een wetenschappelijke beoordeling van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA.… Lees verder →