Nieuws

Unicorn wordt Limagrain Ingredients

Limagrain Céréales Ingrédients heet voortaan Limagrain Ingredients. Deze verandering is ook van toepassing op Unicorn Grain Specialties BV en Unicorn Grain Specialties GmbH, de twee bedrijven die sinds vorig jaar onderdeel uitmaken van de Limagrain Group.

De nieuwe naam Limagrain Ingredients staat volgens het bedrijf voor de internationalisering van de activiteiten. “Onze ingrediënten worden verkocht in 58 landen met een omzet van bijna 150 miljoen euro. Jaarlijks wordt meer dan 330.000 ton graan verwerkt in zeven productielocaties in heel Europa. Bovendien, zelfs als granen de belangrijkste grondstof blijven, kan groei in de toekomst ook uit peulvruchten of andere plantaardige eiwitten komen”, aldus de Limagrain-directie.

Graan

Graan is de basis voor uitgebalanceerde voeding. Limagrain Ingredients streeft ernaar het natuurlijke potentieel van graan te ontsluiten. “Al onze productieprocessen binnen ons bedrijf zorgen voor 100% natuurlijke producten met onderscheidende functionaliteiten. Of we het nu hebben over malen, warmtebehandeling, koken onder vacuüm, extruderen, enzovoort”, aldus de onderneming.

Markt

Limagrain Ingredients verkoopt de producten in zes internationale toepassingsmarkten: Bakery, Culinary, Snacks, Breakfast Cereals, Petfood & Horses en Young Animals (biggen en kalveren) én twee lokale markten: Traditionele Bakkerij en Houtpellets.

Limagrain Ingredients is onderdeel van Limagrain. Het op vier na grootste zaadbedrijf ter wereld, Limagrain, is een internationale agrarische coöperatieve groep die is opgericht en wordt beheerd door Franse boeren. Als maker en producent van plantensoorten, produceert en vermarkt Limagrain veldzaden, groentezaden en graanproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.