Nieuws

Nauwe samenwerking Eurofins Agro en VKA

Foto: Eurofins Agro

De vereniging van agrarische ondernemers Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) en Eurofins Agro zijn een gouden partnerschap aangegaan. Samen zetten de partners zich in voor een duurzame regio die voorop loopt op gebied van kringlooplandbouw en duurzaam water- en bodembeheer.

VKA heeft als doel om samen met leden en partners te werken aan een gezonde toekomst voor boer, dier, bodem, lucht, water en omgeving. Tijdens studie- en veldbijeenkomsten komen veehouders bij elkaar om resultaten vanuit de KringloopWijzer te bespreken en kennis en ervaringen met elkaar te delen, begeleid door externe adviseurs en deskundigen.

De veehouders passen de kennis vervolgens toe op het eigen bedrijf. Naast veehouders zijn ook loonwerkers lid van de vereniging. De VKA wil in de toekomst ook andere agrariërs bij de vereniging betrekken.

Kennisuitwisseling

Eurofins Agro is sinds de start betrokken bij VKA voor onderzoek van de grond, ruwvoer en mest. In die hoedanigheid heeft Eurofins Agro in de afgelopen jaren regelmatig een bijdrage geleverd aan kennisuitwisseling op dit thema, bijvoorbeeld bij de interpretatie van data en bij praktische adviezen voor melkveehouders en hun adviseurs.

Kringlooplandbouw

Productmanager Veehouderij bij Eurofins Agro, Dennis Klein Koerkamp, ziet toegevoegde waarde in de samenwerking. “De winning van hoogkwalitatief ruwvoer wordt door alle ontwikkelingen op het gebied van regelgeving nog belangrijker dan het al was. Eurofins Agro heeft veel kennis en (analyse)pakketten in huis die we graag inzetten om bij te dragen aan de kringlooplandbouw en een efficiëntere benutting van mineralen.”

Eurofins Agro zal de vereniging de komende twee jaar zowel financieel als in de vorm van begeleiding bij workshops en trainingen ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.