Nieuws

Vernieuwd GMP+ schema gelanceerd op 1 maart

GMP+ schema
Het vernieuwde GMP+ schema wordt op 1 maart gelanceerd.

GMP+ International lanceert op 1 maart het vernieuwde GMP+ Feed Certification scheme. Aan de nieuwe opzet van het GMP+ schema ging jaren aan voorbereiding vooraf, aldus directeur Johan den Hartog in een blog op de website van GMP+.

Toegankelijker

De opzet maakt het GMP+ Feed Certification scheme in de nieuwe versie is toegankelijker, stelt Den Hartog. “Het geeft bedrijven meer ruimte voor eigen invulling.”

De eerste lancering van het GMP+ schema dateert van 1992. In de loop der jaren zijn er, mede als gevolg van incidenten en nieuwe inzichten, aanpassingen doorgevoerd. Bijna twee decennia aan aanvullingen en aanpassingen hebben de opzet van het schema er niet inzichtelijker op gemaakt. Het schema wordt gebruikt door een kleine 20.000 bedrijven verspreid over de hele wereld. Om de toegankelijkheid ervan te waarborgen, is geïnvesteerd in een grondige herziening van het schema, vertelt Den Hartog in zijn blog.

Kern

“Het schema is weer tot de kern teruggebracht. Overzichtelijk en toegankelijk en internationaal begrijpelijk”, stelt de GMP+-directeur. Daarnaast wordt verwezen naar en gebouwd op ISO 22000. “Dit vergroot de toegankelijkheid van ons schema voor landen buiten Noordwest-Europa.”

De Europese Accreditatieraad heeft akkoord gegeven op het vernieuwde schema. Daarmee staan alle seinen op groen en kan GMP+ International op 1 maart het vernieuwde schema publiceren. De komende drie jaar geldt een overgangstermijn. In die periode bestaan het oude en nieuwe schema naast elkaar.

Aanpassingen

GMP+ International adviseert gecertificeerde bedrijven het nieuwe schema goed door te nemen. “In de basis vergt het nieuwe schema relatief weinig aanpassingen. Het kwaliteitshandboek kan grotendeels ongewijzigd blijven”, verduidelijkt Den Hartog.

Samenwerking

“Net als in 1992 is ook dit nieuwe schema het resultaat van samenwerking en verantwoordelijkheidsbesef. Dat belooft veel goeds voor de toekomst”, aldus de GMP+-directeur.

Lees ook: GMP+ maakt e-learing HACCP breder beschikbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.