Feeds & Nutrition cursus SFR verbeterd

Schothorst Feed Research (SFR) heeft naar aanleiding van input van deelnemers en recente marktontwikkelingen het programma van de Feeds & Nutrition cursus dit jaar verbeterd. De achtste editie vindt plaats van 11 tot 15 juni in het Intell Hotel in Zaandam. De cursus bestaat uit meerdere zelf te kiezen Engelstalige modules die verspreid over deze week worden gegeven.

Het doel van de cursus is om de deelnemers praktische handvatten aan te reiken om voersamenstellingen te maken voor diverse omstandigheden. De cursus is onderscheidend vanwege de combinatie tussen diepgaande theoretische informatie en de toepassing in de praktijk. De modules richten zich op varken, rundvee en pluimvee en worden gegeven door gerenommeerde specialisten.

Er worden 130 tot 150 deelnemers uit 30 landen verwacht, waardoor het ook een unieke kans is om experts uit de diervoederindustrie van over de hele wereld te ontmoeten.

Programma

Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen door te kiezen uit 17 verschillende modules. Het programma bestaat uit basis, gevorderde en toegepaste modules, inclusief excursies naar relevante Nederlandse bedrijven. Recente internationale ontwikkelingen, zoals alternatieven voor antibiotica, mycotoxines en nieuwe concepten op het gebied van voederwaardering worden behandeld. Alle modules van de cursus worden verzorgd door onderzoekers en consultants van SFR, én andere experts uit de praktijk.

Nieuwe module

Een nieuwe module op het gebied van darmgezondheid bij pluimvee is toegevoegd. Deze module is  samen met de GD Diergezondheid ontwikkeld en richt zich op de interactie tussen nutritionisten en dierenartsen om samen de darmgezondheid te verbeteren en te behouden.

Praktische voer- en rantsoenoptimalistie

Vorig jaar is de module ‘practical feed/ration formulation’ aan het programma toegevoegd. In deze module komt alle theoretische informatie van de voorafgaande dagen samen. Dit onderdeel is vorig jaar erg goed gewaardeerd.

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor nutritionisten, inkoopmanagers, productmanagers en kwaliteitsmedewerkers werkzaam bij de diervoederproducenten, toeleveranciers of andere betrokkenen bij de diervoederindustrie. Aanmelden kan tot 25 mei.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie