Variatie geeft mogelijkheden voor verlagen emissies

Diervoeding heeft een groot aandeel in de ecologische voetafdruk van levensmiddelen van dierlijke oorsprong. Bij pluimvee en varkens maakt het voer 60 tot 70 procent uit van de totale voetafdruk van het eindproduct (vlees en eieren). Bij melkvee is dat ongeveer 40 procent (melk) en bij vleesvee (feedlot) zelfs meer dan 70 procent. Bedrijven hebben mogelijkheden om de impact te verlagen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie