Ga naar hoofdinhoud

Carbon footprint diervoer verlagen: de uitdagingen

De bijdrage van het voer aan de carbon footprint van varkensvlees is groot. Dat wil niet zeggen dat het ook de enige factor is die invloed heeft.

De diervoedersector staat onder toenemende druk om duurzamer te produceren en bij te dragen aan reductie van de carbon footprint van diervoer. Tijdens een studiemiddag georganiseerd door dsm-firmenich kregen experts inzicht in de impact van diervoeders op de koolstofvoetafdruk en de regelgeving rondom duurzaamheid. Met name het gebruik van soja en de methoden om de milieu-impact van diervoeders te berekenen, stonden centraal. De Europese regelgeving, zoals de CSRD en de EUDR, legt steeds strengere eisen op aan de sector. Dit artikel belicht de uitdagingen en oplossingen waarmee de sector te maken heeft, zoals alternatieve eiwitbronnen, carbon footprint-berekeningen en de noodzaak van samenwerking in de keten.

Ontdek de laatste innovaties in de diervoederindustrie – Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie