Hoop voor insecten als diervoedergrondstof

Toepassing van lokaal gekweekte insecten als eiwitbron of als specifiek gezondheidsondersteunend ingrediënt draagt bij aan het verduurzamen van de diervoederketen.

De insectensector staat onder druk: regelgeving rondom toegelaten substraten voor de teelt, problemen met opschaling, de (nog te) hoge kostprijs en maatschappelijke weerstand belemmeren de inzet van insecten in food en feed. De voordelen van insecten als ingrediënt in diervoeder op het gebied van duurzaamheid en diergezondheid verdienen meer aandacht, vinden de sprekers in een door Schuttelaar en partners georganiseerd webinar.

Nog geen abonnement? Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie