Steekwoord archief: Wageningen UR

  • Nieuw instituut voor voedselveiligheid

    Rikilt Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University… Lees verder →

  • maize

    Maismonitor: snijmais gaat sneller dan verwacht

    Uit de eerste stofbepalingen van Agrifirm in samenwerking met Wageningen University & Research Open Teelten Vredepeel, bleek dat de rijping van de maisplant verder is dan verwacht. Zelfs de late rassen bevatten al ruim 24 % droge stof. Ook het ds-gehalte van de restplant is… Lees verder →

  • WUR en industrie onderzoeken insectendieet

    In de komende vier jaar onderzoeken wetenschappers van Wageningen University & Research samen met de industrie of insectenlarven een duurzame voedingsbron zijn voor biggen en kuikens. Hierbij wordt voor het eerst de volledige milieu-impact in kaart gebracht, om vast te stellen of het voeren van… Lees verder →

  • Hoogproductieve gewassen stap dichterbij

    Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben natuurlijke genetische variatie voor fotosynthese in planten gevonden en deze ontrafeld tot op het DNA-niveau. Dit betekent dat ze in de toekomst gewassen kunnen gaan veredelen die beter gebruik kunnen maken van fotosynthese. Daardoor kunnen ze meer gaan opbrengen… Lees verder →

  • ‘Baanbrekende innovaties veranderen landbouwsysteem’

    De komende jaren zullen baanbrekende innovaties ons landbouwsysteem zoals we dat nu kennen fundamenteel veranderen. Dat is de stellige overtuiging van prof. dr. Onno Omta uitgesproken bij zijn afscheid als hoogleraar Bedrijfskunde aan Wageningen University & Research op 26 oktober. Duizend ideeën voor één commercieel… Lees verder →

  • Dalende trend vleesconsumptie zet niet door

    Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2016 bijna 77 kg. Dat is vrijwel gelijk aan het verbruik in het jaar daarvoor, meldt Wageningen UR. Iets minder dan de helft van het… Lees verder →

  • ‘Uitstel GMO kost levens’

    Uitstel van gebruik van genetisch gemodificeerde zaden in ontwikkelingslanden kost mensenlevens. Dat concludeert Justus Wesseler in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE. Wesseler is hoogleraar Agrarische Economie en Plattelandsbeleid bij Wageningen University and Research. Mensenlevens Uitstel van gebruik van gemodificeerde zaden ontstaat omdat… Lees verder →

  • Computermodel helpt bij aanpak mycotoxinen

    Samen met een aantal Europese partners ontwikkelt Wageningen University een elektronische toolbox waarmee de besmetting van mycotoxinen in graan vroegtijdig voorspeld kan worden. Verwacht wordt dat door klimaatverandering waarschijnlijk een toename zal plaatsvinden van de besmetting van granen met giftige stoffen uit schimmels, oftewel mycotoxinen.… Lees verder →