‘Diervoederveiligheid moet onderdeel zijn van de bedrijfscultuur’

Voederveiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid: iedereen in de keten moet zich bewust zijn van het belang ervan. Het waarborgen van diervoederveiligheid hoort daarom een vanzelfsprekend en integraal onderdeel te zijn van kwaliteitsmanagement. Dat was de centrale boodschap van het webinar dat GMP+ International organiseerde, en dat vooral werd gevolgd door kwaliteits- en veiligheidsprofessionals uit de diervoedersector.

Tijdens het webinar van GMP+ International vertelt algemeen directeur Martine Boon dat de voederveiligheidscultuur draait om gedeelde waarden, overtuigingen en gedrag. Diervoederveiligheid wordt gedragen door het hele team en managers en leidinggevenden dienen hierbij het voortouw te nemen. “Het grootste veiligheidsrisico ligt in het gedrag van mensen”, benadrukt zij.

Een goed functionerende veiligheidscultuur beschermt niet alleen de gezondheid van mens en dier, maar ook de winstgevendheid, reputatie en het imago van zowel individuele bedrijven als de sector als geheel. “Zo’n cultuur is nooit af”, benadrukt Boon. “Door transparante communicatie, het leren van gemaakte fouten en vooruitdenken moeten we steeds stappen vooruit blijven zetten.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 6,45 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie