Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving BSD-studiebeurs gestart

In 2022 ontvingen 13 studenten de BSD-beurs

De inschrijving voor de BSD-beurs is weer geopend. Deze beurs van de stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt studenten aan Wageningen Universiteit en de agrarische hogescholen de mogelijkheid om voor het studiejaar 2023-2024 een studiebeurs aan te vragen. Inschrijven kan tot 3 september, waarna selectiegesprekken plaatsvinden. Eind september volgt de uitreiking van de beurzen.

Wie komt in aanmerking?

Studenten aan de Wageningen Universiteit die een studie diervoeding volgen of dat gaan doen komen in aanmerking voor een BSD-studiebeurs. Dit jaar worden studiebeurzen ter waarde van maximaal 2.000 euro toegekend. Ook studenten van een agrarische hogeschool die doorstromen naar een studie aan de Wageningen Universiteit komen voor deze beurs in aanmerking. Voor studenten aan agrarische hogescholen is een beurs van maximaal 1.000 euro beschikbaar.

Selectie

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een studiebeurs ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd. In de documenten wordt gekeken naar:

  • Motivatie en zakelijk inzicht
  • Professionaliteit en werkhouding
  • Kennis van de diervoedersector

Lees meer op de website van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback