Ga naar hoofdinhoud

American Soybean Association eist onderzoek en financi

Volgens John Hoffman, voorzitter van de American Soybean Association (ASA), zijn serieuze etische, legale en financiële vragen gerezen omtrent de besteding van fondsen voor boeren. Hoffman heeft de overheid verzocht een onderzoek in te stellen en een financiële audit uit te voeren naar beleid van de United Soybean Board (USB) en de US Soybean Export Council (USSEC).
De verdenkingen omvatten onder andere:
– Onjuist besteden van overheidsfondsen;
– Belangenvestrengeling bij de USB;
– Spenderen  van gelden;
– Illegale besteding van gelden door de USB;

De ASA beschuldigt de USSEC van:
– Onjuist uitvoeren van werkzaamheden;
– Ontslaan van klokkenluiders;
– Contractbreuk;
– Mismanagement.

Het is voor ASA-leden die in de raad van bestuur van de USB zitten onmogelijk om objectief en onafhankelijk onderzoek uit te voeren betreffende de aantijgingen.
Hofmann: "We hebben te maken met een organisatie die miljoenen op jaarbasis spendeert en daarmee de sojaboeren en de Amerikaanse belastingbetaler dupeert. Het is de verantwoordelijkheid van ASA om er voor te zorgen dat overheidsgeld goed wordt besteed  en op te treden in het belang van boeren. Wij geloven dat de beleidsvoering op dit moment niet verantwoord is tegenover sojaboeren."
De USB ontkent de aantijgingen alszijnde 'structurele onwaarheden' en heeft toegezegd aan een onderzoek door de overheid mee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback