Ga naar hoofdinhoud

Arvesta investeert 25 miljoen euro in productielocaties

De locatie in Aalter wordt uitgebreid met een nieuwe productiesite voor paardenvoeders. Foto: Arvesta

Arvesta investeert de komende tijd 25 miljoen euro in de uitbouw en modernisering van haar productielocaties. Het gaat hierbij naar eigen zeggen om een ambitieus plan dat de toekomst van Arvesta verder verzekert.

Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition: “We zijn vandaag een absolute expert in de productie van kwalitatief diervoeder. Het is van cruciaal belang dat we verder investeren om onze leidinggevende positie te behouden en zelfs te versterken.”

Paardenvoeders

“Arvesta is vandaag een sterke speler in paardenvoeders en heeft absoluut de ambitie om hierin verder te groeien”, zegt Van Thielen. “Dat kan niet langer op de verouderde site van Lannoo in Erpe-Mere. Na grondig beraad hebben we dan ook beslist om de productie op de site van Lannoo volledig af te bouwen tegen eind 2023 en geleidelijk aan over te brengen naar onze huidige site in Aalter die we zullen uitbreiden met een nieuwe productiesite voor paardenvoeders.”

De locatie in Aalter ligt bovendien aan het water wat het transport van grondstoffen en producten vergemakkelijkt en duurzamer maakt. “Deze oplossing biedt ons de beste kans om ook in de toekomst verder te blijven groeien. Het spreekt voor zich dat we er alles aan zullen doen om onze ervaren medewerkers die vandaag in Erpe-Mere werken op de site in Aalter in te zetten.”

Dumoulin

Eind dit jaar gaat Arvesta van start met het volledig vernieuwen van de oude siloparken op de productielocatie van Dumoulin in Andenne. De locatie zal nadien ook volledig opnieuw worden ingericht met aandacht voor veiligheid, milieu en efficiëntie. Het einde van de werken is voorzien tegen eind 2023.

Duitsland

Dit voorjaar is er gestart met de bouw van een volledig nieuwe productielocatie voor conventionele voeders op de huidige plek van Mifuma (Hafner) in het Duitse Ichenhausen. Deze nieuwe locatie wordt gebouwd naast de huidige fabriek waar voortaan alle biovoeders geproduceerd zullen worden. De nieuwe site zal operationeel zijn in het najaar van 2022.

Lees ook: Arvesta breidt participatie Palital uit naar volledige overname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback