Ga naar hoofdinhoud

BFA-voorzitter over crisis in varkenshouderij (video)

BFA-voorzitter Dirk Van Thielen bepleit ondersteuning van de Belgische varkenshouderij.

BFA-voorzitter Dirk Van Thielen belichtte tijdens de onlangs gehouden algemene vergadering de crisis in de Belgische varkenshouderij. Hij ging in zijn toespraak in op de mogelijkheden die er zijn om uit dit diepe dal naar boven te klimmen.

Factoren

De Belgische varkenshouderij zit in uitzonderlijk zwaar weer, stelt voorzitter Dirk Van Thielen van de Belgian Feed Association vast. Tijdens de jaarvergadering van de brancheorganisatie stond hij stil bij de factoren die van invloed zijn op deze crisis. Daarnaast belichtte hij een aantal oplossingsrichtingen die volgens BFA de weg naar boven bespoedigen.

Keten

De sector zal daarbij hulp nodig hebben van de keten, meent Van Thielen. “Stoppen met prijsverlagingen in de winkelketens”, is een van de opties die volgens de BFA-voorzitter kan worden ingezet.

Toespraak

Daarnaast zullen alleen varkenshouders die toekomstgericht ondernemen, blijven bestaan, constateert Van Thielen. De achtergrond hiervan licht hij toe in zijn toespraak tijdens de BFA-vergadering. Een fragment uit de toespraak van de BFA-voorzitter is uitgelicht in deze video:

Een verslag van de BFA-jaarvergadering leest u in De Molenaar nr. 15 die verschijnt op 29 oktober 2021. Daarnaast verschijnt er binnenkort voor abonnees een sfeerimpressie van de jaarvergadering online.

Leestip: BFA-voorzitter: ‘Huidige varkenscrisis vraagt extra steun’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback