Ga naar hoofdinhoud

Bühler en Protix geven industriële insectenproductie een boost

Bühler en Protix hebben gezamenlijk Bühler Insect Technology Solutions opgericht. Deze joint venture ontwikkelt schaalbare, industriële oplossingen voor het kweken en verwerken van insecten. Bühler Insect Technology Solutions is gevestigd in China en is al operationeel. “Door het combineren van onze kennis en ervaring kunnen we voorzien in industriële oplossingen op het gebied van insectenverwerking”, aldus Ian Roberts, CTO bij Bühler. “Samen kunnen we duurzame en kosteneffectieve oplossingen bieden voor grootschalige insectenproducenten en -verwerkers”, voegt Kees Aarts toe, CEO van Protix.

Oplossingen op industriële schaal

Bühler Insect Technologies is gevestigd in Liyang, China. Het doel is het ontwikkelen van oplossingen op industriële schaal op het gebied van verwerking, het kweken en verwerken van larven en het produceren van hoogkwalitatieve insecteningrediënten; van kweken tot separeren en extractie van eiwitten en vetten. De focus ligt op de larven van de zwarte soldatenvlieg.
Tevens zal er een diversificatie plaatsvinden naar andere insecten, zoals meelwormen. De insecteneiwitten zullen voornamelijk worden ingezet voor de productie van duurzaam diervoer, zoals voor aquacultuur.

Grote markt

De markt voor het verwerken van insecten is volgens Buhler en Protix groot. In 2050 kan het 15 procent uitmaken van de wereldwijde eiwitproductie.

In 2050 wonen er naar verwachting negen miljard mensen op de aarde. Hiervoor is 250 miljoen ton extra eiwit nodig per jaar, een stijging van 50 procent ten opzichte van de huidige eiwitproductie. Volgens Buhler en Protix vormen insecten een van de meest veelbelovende eiwitbronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback