Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Bühler en NRGene moet insectenkweek impuls geven

Het Zwitserse Bühler en het Israëlische NRGene Technologies zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van genetica en verwerking van zwarte soldatenvliegen. Beide bedrijven combineren hun expertise om oplossingen en diensten te leveren aan deze snel evoluerende industrie en hopen zodoende de insectenkweek een impuls te geven.

Naar eigen zeggen biedt de samenwerking kwekers van de zwarte soldatenvlieg een alomvattende oplossing. Zij kunnen gebruikmaken van de apparatuur en technische capaciteiten van Bühler en van de nieuwe genetica en op AI gebaseerde genomica-instrumenten van NRGene.

Kosteneffectieve productie

De productieapparatuur en op maat gemaakte hoogwaardige zwarte soldatenvliegstammen zijn volgens beide bedrijven geïntegreerd in een op maat gemaakte oplossing die vanaf het begin een kosteneffectieve productie op industriële schaal garandeert.

“De insectenindustrie is nog steeds bezig met het optimaliseren van haar productiekosten. Vooruitgang in de insectengenetica is van cruciaal belang om dit te bereiken”, zegt Andreas Baumann van Bühler.

Insectengenetica

“Het voordeel van genetica is al aangetoond in de traditionele landbouw. ​​Het combineren van op maat gemaakte insectensoorten met onze geavanceerde industriële technologie zal een stapsgewijze verandering in de insectenproductie teweegbrengen.”

De totaaloplossing die met de samenwerking wordt gerealiseerd zal volgens Baumann resulteren in een hoge opbrengst aan goede producten. “Tegelijkertijd garandeert het een efficiënt gebruik van grondstoffen, land, water en energie. Dit maakt de investering in de insectenproductie aantrekkelijker omdat het eigenaren een cruciaal concurrentievoordeel op de markt geeft.”

‘Samenwerking essentieel’

Algemeen directeur en oprichter van NrGene Gil Ronen: “Er is een groeiende vraag naar vlees voor het voeden van huisdieren en landbouwhuisdieren. Om het enorme potentieel van de zwarte soldatenvlieg als alternatieve duurzame eiwitbron voor voer te realiseren, is het essentieel om de expertise van verschillende disciplines in deze nieuwe industrie te integreren.”

Het industriële gebruik van de zwarte soldatenvlieg wint snel aan populariteit onder bedrijven die op zoek zijn naar alternatieve eiwitbronnen en duurzamere bedrijfsvoering. “De belangrijkste uitdaging waarmee deze industrie momenteel wordt geconfronteerd, is het verlagen van de productiekosten om voer gebaseerd op insecteneiwit commercieel levensvatbaarder te maken voor verschillende toepassingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback