Ga naar hoofdinhoud

Cebeco verkoopt Plukon

Cebeco verkoopt Plukon Royale
Pluimveeverwerker Plukon Royale Groep krijgt een nieuwe eigendomstructuur. Directeur Peter Poortinga en investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners hebben hierover in principe overeenstemming bereikt met de huidige aandeelhouder Cebeco Groep B.V. uit Rotterdam.
Agrifirm B.V., thans een van de grootaandeelhouders van Cebeco en een belangrijke ketenpartner van de Plukon Royale Groep, overweegt deel te nemen in deze nieuwe eigendomstructuur.
Verkoop door Cebeco is in lijn met de eerder afgekondigde verdere afbouw van Cebeco. Partijen hebben een voorlopige overeenkomst getekend voor de overname. De transactie wordt ter advies voorgelegd aan de Nederlandse ondernemingsraad van de Plukon Royale Groep en ter goedkeruing aan de bevoegde mededingingsautoriteiten.
Gilde Buy Out Partners is een toonaangevende private equity investeerder met vestigingen in Utrecht, Parijs en Zürich en meer dan € 2 miljard onder beheer. Gilde onderschrijft de internationale groei strategie van de Plukon Royale Groep. De voorgenomen transactie zal bijdragen aan het verder uitvoeren van deze strategie door Poortinga en zijn managementteam. De transactie wordt begeleid door NIBC Bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback