Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers pakt kansen voor CO2-neutrale productie

In de tweede video uit de videoreeks van Nevedi ‘Duurzame innovaties in de diervoederindustrie’ laat ForFarmers zien hoe ze een CO2-neutrale productie van diervoer willen gebruiken. Een van de doelen is om in 2025 al hun energievraag voor 50% in te vullen met hernieuwbare bronnen. Duizenden zonnepanelen en een biomassa-installatie in Lochem dragen hieraan bij. Binnenkort wordt ook biogas van eigen klanten gebruikt in de fabriek in Deventer om het aardgasgebruik te beperken.

Nevedi wil bijdrage leveren

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. ‘Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.’ 

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn hier volgens Nevedi mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback