Ga naar hoofdinhoud

Frederik Waldeck nieuwe coördinator Vertrouwensloket

Frederik Waldeck, rundveedierenarts bij Royal GD, is de nieuwe coördinator van het Vertrouwensloket.

Frederik Waldeck, rundveedierenarts bij Royal GD, is sinds 1 mei 2022 de nieuwe coördinator van het Vertrouwensloket. Samen met LTO-projectleider Ankie de Jong heeft hij een coördinerende rol voor de teams die naar de bedrijven gaan, contacten met opdrachtgevers en erfbetreders en zorgt dat alles loopt.

Waldeck neemt de werkzaamheden over van GD-rundveedierenarts Thomas Dijkstra die deze coördinerende rol sinds 2015 voor het Vertrouwensloket vertolkt. Vanwege zijn naderende pensioengerechtigde leeftijd, heeft Dijkstra het stokje overgedragen aan Waldeck.

Ervaring

Waldeck bezoekt als teamlid van een Vertrouwensteam al sinds 2014 de bedrijven in Midden-Nederland waarover een melding is binnengekomen. Dijkstra blijft wel betrokken bij het Vertrouwensloket: als teamlid van de Vertrouwensteams blijft hij veehouders bezoeken nadat over hen een melding is gedaan.

Nieuwe gezichten

Verder is sinds begin dit jaar het Vertrouwensloket uitgebreid met twee nieuwe gezichten. Maatschappelijk werker Cindy Gijzen en bedrijfsadviseur Yvonne Daandels versterken met hun expertise de bestaande capaciteit van de Vertrouwensteams.

Gijzen werkt ruim 20 jaar als maatschappelijk werker bij welzijnsorganisatie Vorkmeer. Daandels werkt zo’n 6 jaar als bedrijfsadviseur bij ZLTO. Beide dames zijn toegevoegd aan de preventie- en begeleidingsteams die na een melding de veehouder bezoeken.

Ze bespreken verminderde dierzorg, dragen oplossingen aan en bieden begeleiding aan de veehouder. Daarbij hebben zij aandacht voor het dierenwelzijn, het bedrijf én de persoonlijke situatie van de veehouder.

Lees ook: Vertrouwensloket: Lichte stijging meldingen in 2021  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief