Ga naar hoofdinhoud

Landbouwcampus Leeuwarden

Samenwerkingsverband Dairy Valley en de gemeente Leeuwarden willen ten zuidwesten van Leeuwarden, nabij locatie Nij Bosma Zathe, de Landbouwcampus Leeuwarden ontwikkelen. Het doel van de Landbouwcampus is de kennisinfrastructuur van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven te concentreren op deze locatie en vorm te geven aan synergie.

De partners van Dairy Valley hebben hierbij de ambitie invulling te geven aan "het internationale toonaangevende kenniscentrum voor de melkveehouderij in Noord Nederland". Daarbij hoort ook het verkennen van de mogelijkheden om die ambitie in fysieke zin vorm te geven. Een landbouwcampus past daarbij; niet alleen als metafoor maar ook als concreet landmark. Ook kunnen bedrijven in de toeleverende en verwerkende sfeer en dienstverlening zich nabij deze campus vestigen. Begin 2009 zal duidelijk worden op welke wijze de Landbouwcampus Leeuwarden concreet vorm zal krijgen.

Dairy Valley is het samenwerkingsverband van LTO Noord, PTC+, Van Hall Larenstein en Praktijkcentrum Nij Bosma Zathe van de Animal Sciences Group van Wageningen UR. In dit samenwerkingsverband worden de afzonderlijke kwaliteiten van partijen gebundeld en versterkt. Dairy Valley is hierbij de plaats voor inspiratie, innovatie en dynamiek voor de melkveehouderij in Noord Nederland met internationale uitstraling en allure. Het plan voor Dairy Valley is deze herfst afgerond en zal vanaf 1 januari 2009 van start gaan met de ontwikkeling van de verschillende projecten, processen en andere activiteiten. De ambitie van Dairy Valley is om door kennisontwikkeling, kennisverspreiding en innovaties te komen tot een nieuwe generatie melkveehouders in Noord Nederland. Dairy Valley doet dit als trekker van een virtueel platform voor ondernemers, onderzoek en onderwijs en als trekker van de Landbouwcampus Leeuwarden. Bij de ontwikkeling van de plannen werkt Dairy Valley nauw samen met de Friese Agro Alliantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback