Ga naar hoofdinhoud

Looop en Hazenberg starten samenwerking

Foto: Looop

Om aan de stijgende vraag naar mengsels in de varkenshouderij te voldoen heeft Looop de handen ineengeslagen met samenwerkingspartner Hazenberg.

Met behulp van de menglocatie van Hazenberg worden mengsels geproduceerd op basis van organische co-producten. De mengsels stellen Looop instaat organische co-producten breder te verwaarden, waardoor de transitie naar een circulaire wereld verder op gang wordt gebracht. 

Dick Kroot, Managing Director van Looop: “Wij zijn continue op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten nog beter te kunnen voorzien. De samenwerking met Hazenberg is hier een goed voorbeeld van. De mogelijkheid om mengsels aan te bieden op het boerenerf, sluit aan bij de wensen van onze afnemers en bij een duurzame manier van ondernemen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Hazenberg en zijn nu al onder de indruk van de mogelijkheden.”

Hazenberg   

Paul en Johan Hazenberg, eigenaren Menglocatie Hazenberg: “Wij hebben besloten afscheid te nemen van de varkenshouderijtak binnen ons bedrijf en ons te focussen op de handel, het mixen en transporteren van bijproducten. Naar aanleiding van deze keuze zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare samenwerkingspartner. Deze hebben we gevonden in Looop.”

De samenwerking past binnen de ambities van Looop. Door mengsels aan te bieden op het boerenerf ontstaan er volgens Kroot meer mogelijkheden voor de agrarisch ondernemer om bijproducten te voeren, wat bijdraagt aan de circulaire bedrijfsvoering.

Cirkel

“De menglocatie ligt op een strategische locatie (Moergestel, red.), waardoor mengsels tevens aangeboden worden voor een scherpe prijs. Dit komt de agrarische ondernemer,  daarbij de Agri & Food sector, ten goede. Iedereen wordt er dus beter van en daarmee is wat ons betreft de cirkel rond.”

Meer over de activiteiten van Looop in De Molenaar 17. Dit nummer verschijnt op vrijdag 17 december 2021.       

Lees ook: Bela Group verder onder de naam Looop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback