Ga naar hoofdinhoud

Looop wint publieksprijs Limburgse Circulaire Innovatie Top 20

Foto: Looop

Tijdens de finale van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is Looop verkozen tot winnaar van de publieksprijs. “Een mooie waardering voor de agri- en foodsector”, zegt marketing- en IT-manager Bram Kuunders van Looop.

De Circulaire Innovatie Top 20 is een landelijk initiatief en werd dit jaar voor het eerst ook in de provincie Limburg gehouden. Het publiek koos tijdens de live-uitzending unaniem voor Looop. De juryprijs ging naar Cooloo uit Wanssum. 

Positief daglicht

“Met deze prijs willen we de agrarische sector in een positief daglicht zetten. De Nederlandse agrarische sector loopt wereldwijd voorop op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maar krijgt vaak niet de erkenning die het hiervoor verdient”, zegt Kuunders.

“Door binnen en buiten de sector samen te werken, sluiten we kringlopen. De sector weet organische bijproducten doeltreffend te gebruiken. Naast het verlagen van onze ecologische voetafdruk, leveren we een enorme bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling.”

Innovaties

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), vanuit een landelijk initiatief, uitgerold binnen de provincie Limburg. Sonja Demandt, expertisemanager Duurzaamheid en Innovatie bij de LWV: “Om al deze innovaties op de kaart te zetten, ze structureel in beeld te houden én om elkaar te inspireren wordt de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd.”

Uit de vele inzendingen stelde de jury eerder al een Top 20 samen. De jury heeft de innovaties beoordeeld op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De beste vijf presenteerden op vrijdag 11 februari hun innovatie via een korte pitch vanaf de Limburgse Werkgevers Vereniging in Roermond. Het publiek kon de finale via een livestream volgen.

Lees ook: Grondstoffen een tweede leven geven (premium, te lezen na inlog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback