Ga naar hoofdinhoud

Omzet Agrifirm-groep stijgt

Agrifirm koerst in 2008 op 175 miljoen euro meer omzet dan in 2007. In twee jaar tijd steeg de omzet zelfs met 50 procent van bijna 600 miljoen euro naar 900 miljoen euro. Een sterke klantengroei ligt aan de basis van deze groei.

De afzet in tonnen mengvoeders van Agrifirm groeit in Nederland op jaarbasis met bijna 8 procent. De totale Agrifirm-groep zet ruim 1,6 miljoen ton mengvoer af. Inclusief vochtige voeders bedraagt de omzet ruim 2 miljoen ton. De groei wordt in elke sector gerealiseerd, de rundvee- en varkenssector groeien elk met 5 procent, in de pluimveesector bedroeg de  groei 12 procent.

De omzet in kunstmest en organische mest blijft op niveau met 700.000 ton. Er is sprake  van een verschuiving van kunstmest naar organische mest. Het siloplan, waarbij regionaal silo's zijn geplaatst, levert een wezenlijke bijdrage aan die verschuiving. Daarnaast is door de regio-aanpak veel graan rechtstreeks van akkerbouwers aan veehouders geleverd. Desondanks neemt de geldomzet granen met 17 procent toe tot bijna 100 miljoen euro. De stijging van prijs en marktaandeel compenseert ruimschoots de lagere
hectareopbrengsten in 2007.

De omzet gewasbeschermingsmiddelen stijgt van 78 miljoen naar 82 miljoen euro. De omzet in zaden en zaaigranen stijgt met 15 procent. De marktpositie van Agrifirm in de bloembollensector is dit jaar verder verstevigd met 10 procent. De dochterondernemingen van Agrifirm dragen alle bij aan de omzetstijging. Met name de 48 Welkoopwinkels waar een groei wordt gerealiseerd van 7 procent.

Het financiële resultaat van Agrifirm wordt eind maart bekend gemaakt, vooruitlopend waarop is eind 2008 reeds 1,5 procent ledenvoordeel aan de leden van Agrifirm toegekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback