Ga naar hoofdinhoud

Omzetdaling Nutreco

Nutreco verwacht over de eerste helft van 2009 een lager operationeel resultaat te boeken dan een jaar eerder, als gevolg van een operationeel verlies bij de mengvoeractiviteiten in Europa. Daarnaast werd het eerste halfjaar van het voorgaande jaar positief beinvloed door een eenmalige bate van euro 20 mln.

Bij de divisie mengvoer daalde de omzet met 24,7% naar euro 238,4 mln, door lagere verkoopprijzen en een afname van de veestapel. Nutreco verwacht dat de Europese vraag naar mengvoer in 2009 tussen de 5% en 10% zal dalen.

Ook de divisie visvoer kampet met een daling van de omzet van 6,6% naar euro 189,4 mln. Dit komt door een ziekte in het water van viskwekerijen in Chili.

De premix- en speciaalvoeractiviteiten boekten een 4,2% hogere omzet van euro 257,9 mln. Hier werden volgens Nutreco de lagere volumes gecompenseerd door hogere prijzen.

Nutreco tekende aan dat de volumes en het bedrijfsreultaat in het eerste halfjaar in het algemeen relatief laag zijn ten opzichte van de tweede helft van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback