Ga naar hoofdinhoud

Ruud Tijssens nieuwe voorzitter internationale federatie IFIF

De komende twee jaar is de voorzittershamer van de International Feed Industry Federation (IFIF) in handen van Ruud Tijssens (Agrifirm). Hij werd door de leden gekozen tijdens de algemene vergadering die op 21 september plaatsvond.

Kritische fase

Tijssens is de opvolger van Dr. Daniel Bercovici. Hij gaf de afgelopen vier jaar leiding aan de internationale federatie. “We staan als IFIF voor een kritische fase. Daarin moeten we de nieuwe strategie implementeren. En dat terwijl de uitdagingen en kansen in de voer- en voedselketen wereldwijd groot zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Ruud de persoon is die de federatie succesvol door deze periode kan begeleiden zodanig dat IFIF kan bijdragen aan de wereldwijde groei van een duurzame diervoederindustrie”, aldus Bercovici bij zijn afscheid.

Groei

Op zijn beurt bedankte de nieuwe voorzitter zijn voorganger voor zijn uitstekende leiderschap in de afgelopen vier jaar. “In deze periode is de federatie sterk gegroeid. Zowel op het gebied van strategische projecten als diepere relaties met internationale partners als ook qua aantal leden. We hebben wereldwijd nieuwe leden mogen verwelkomen”, zo zei Tijssens.

De nieuwe voorzitter sprak ook zijn dank uit richting alle IFIF leden voor hun bijdragen aan het succes van de federatie. “Dit versterkt de organisatie als een stem namens de wereldwijde diervoederindustrie en ondersteunt onze inzet voor duurzaam, veilig, voedzaam en betaalbare voeding voor de toenemende wereldbevolking”, aldus Tijssens.

Focus

Tijssens is benoemd voor een periode van twee jaar. Hij gaf aan te blijven focussen op de drie strategische pijlers van de federatie, te weten:

  • Promoten van een gebalanceerd wetgevend kader en het ondersteunen van een dynamisch tempo van innovatie;
  • Duurzaamheid gebaseerd op wetenschap om daarmee bij te dragen aan het meten en managen van de koolstofvoetafdruk van de voersector en de dierhouderij;
  • Opleiding en goede praktijken.

We zullen doorgaan met de IFIF initiatieven, zoals IFIF’s Nutritional innovation work, ontwikkeling van voederveiligheidsprogramma’s en de samenwerking met FAO in de Feed Regulators Meeting.”

De nieuwe voorzitter voegt daaraan toe dat IFIF nauwe samenwerking zoekt met partners en belanghebbenden in de wereld. “In het bijzonder als het gaat om duurzame ontwikkeling van de dierlijke productie en het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.” IFIF zet daarbij in op wetenschappelijk onderbouwde besluitvorming, de noodzaak voor continue innovatie en betere technologie. “Daarnaast gaat onze aandacht naar wetgevende kaders en vrije, eerlijke handel.”

Functies

Voordat Tijssens zijn rol als IFIF voorzitter kreeg, was hij de afgelopen jaren actief in andere functies binnen IFIF. Hij was onder andere voorzitter van de stuurgroep duurzaamheid, lid van het executive committee en lid van het bestuur. Tijssens heeft meer dan dertig jaar ervaring in verschillende functies in de agrarische en voedselproductie. Zijn aandachtgebieden daarin zijn onder andere innovatie, onderzoek en ontwikkeling en duurzaamheid. Tijssens is CSR-directeur bij de Agrifirm Group,

Lees ook: Nieuwe voorzitter IFIF (2017)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback