Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Dinnissen en Ottevanger

Dinnissen en Ottevanger gaan een strategische alliantie aan.

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers gaan een strategische alliantie aan. Gezamenlijk willen de bedrijven op die manier klantwaarde, synergie en focus realiseren. De alliantie krijgt vorm via een deelname in Dinnissen door Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger deel van uitmaakt.

Concentreren

Dankzij de samenwerking kan Dinnissen zich sterker concentreren op high-end processing oplossingen voor food, zuivel, chemie, petfood en pharma. Voor Ottevanger biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale diervoedermarkt te versterken.

Ambitie

Deze samenwerking past in de ambitie van beide bedrijven om waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. Het sterke internationale klantenbestand van de onderneming vult elkaar grotendeels aan. Met de alliantie gaan de bedrijven verder vormgeven aan samenwerking op het gebied van onder andere klantprojecten, internationale dienstverlening, onderzoek en ontwikkeling, innovatie en efficiëntie.

Verruimen

Voor Dinnissen betekent de alliantie dat het bedrijf de eigen klantengroep beter kan bedienen. Daarbij biedt de samenwerking met de bedrijven van Triott Group de mogelijkheid het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen verder te verruimen. Frans Bakker, CCO Dinnissen Process Technology: “We staan voor de volgende groeistap van ons bedrijf. Door deze alliantie met Ottevanger en Bolster kunnen we dit realiseren en onze toekomst gezond continueren. Ottevanger en wij vullen elkaar heel mooi aan.”

Versterken

Voor Ottevanger biedt de alliantie mogelijkheden om de positie in de internationale feed markt te versterken. De high-end machines van Dinnissen versterken het huidige aanbod op gebied van food-grade en hygiëne. “Dinnissen is een prachtig bedrijf, gebouwd op waarden die veel overeenkomsten hebben met onze waarden: klantvriendelijk, vooruitstrevend en met oog voor de menselijke maat. Deze alliantie past in onze groeistrategie”, aldus Ernst-Jan Ottevanger, CEO Ottevanger Milling Engineers en Triott Group.

Investering

Bolster Investment Partners heeft veel ervaring in het (internationaal) uitbouwen van Nederlandse maakbedrijven. De investeringsmaatschappij stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder. Bolster zal de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met een sterk netwerk en met kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering. “Dinnissen en de Triott Group zijn Nederlandse ondernemingen met sterke internationale marktposities en toonaangevende klanten in feed en food. De bedrijven zijn complementair aan elkaar. Vanuit synergie zien we veel mogelijkheden voor verdere groei. Deze investering past dan ook uitstekend in onze lange termijn strategie”, aldus Joost Bakhuizen, partner Bolster Investment Partners.

Leestip: Bedrijven Triott Group onder een naam

Leestip: Groeiambitie Dinnissen in Sevenum (De Molenaar nr. 17, 2020; gratis voor abonnees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback