Ga naar hoofdinhoud

Sloten Friesland moderniseert

De fabriek van Sloten, onderdeel van Trouw Nutrition International, wordt gemoderniseerd. De cyclonen in de melkpoederfabriek worden vervangen en de fabriek wordt voorzien van een warmte-terugwin-systeem.

Melkpoeder

Sloten bv is gevestigd in de Friese stad Sloten. Het bedrijf produceert met behulp van een  sproeidroogproces melkpoeders. Deze melkpoeders worden onder andere gebruikt voor het produceren van Sprayfo fokmelk en Nuklospray Yoghurt.

CO2-reductie

De huidige cyclonen in Sloten worden vervangen door nieuwe filterkasten. Deze filterkasten worden voorzien van de modernste technologie en zorgen er tevens voor dat Sloten voldoet aan de hoogste milieunormen. Daarnaast worden de drogers uitgerust met een warmte-terugwin-systeem voor hergebruik van de warmte die vrijkomt bij productie. De modernisering leidt tot een hogere productie-efficiëntie en een CO2-reductie van 30 procent. "Naast een efficiëntieslag realiseren we door de CO2-reductie een verduurzaming van onze productie", aldus Willem Kernkamp, algemeen directeur van Sloten.
De ombouw van de verschillende drogers zal in de komende maanden worden uitgevoerd. Het gehele project is voor het einde van dit jaar afgerond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback