Ga naar hoofdinhoud

Subsidie voor Dairy Valley

Gedeputeerde Staten van Friesland stellen € 175.000 subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van het Noordelijk kenniscentrum Dairy Valley. Binnen dit kenniscentrum gaan zowel de primaire melkveehouderijsector, de onderwijsinstellingen als ook de verwerkende industrie samen werken aan innovaties.

Dairy Valley wordt opgezet door Animal Sciences Group Wageningen UR in samenwerking met PTC+, LTO Noord, van Hall Larenstein en onderzoekcentrum Nij Bosma Zathe. Dairy Valley beoogt de Noordelijke veehouderijsector een innoverende en blijvend leidende rol te geven door onderzoek, voorlichting en onderwijs samen te brengen.

In 2009 zijn twee speerpunten belangrijk. Zo wordt een basis gelegd voor een Noordelijk veehouderij kenniscentrum. En zijn de partijen betrokken bij de realisatie van de Landbouwcampus Leeuwarden op de terreinen rondom Nij Bosma Zathe. Daar zullen productie, onderzoek, demonstraties, onderwijs en verkoop geïntegreerd samenwerken aan innovaties en het verbreden van kennis. De plannen voor de Dairy Valley dragen ook bij aan de realisatie van de door de provincie gewenste Kennishotspot Groene Life Sciences Hoger Onderwijs.

Belangrijke andere uitdagingen in de veehouderij waar Dairy Valley aan gaat werken liggen op het terrein van de opschaling in de veehouderij. Er worden plannen opgesteld tot 2015 voor het innovatie programma voor de veehouderij. In dat programma gaat het om innovatieve stalsystemen, inpassing in het landschap, opleiden van toekomstige werknemers en het management van het toekomstige bedrijf. Verder worden voorstellen gemaakt voor omvangrijke projecten op het gebied van sensortechnologie, biomassa en energie, opschaling en welzijn in een duurzame veehouderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback