Ga naar hoofdinhoud

Support bij de transitie naar het GMP+ FC scheme 2020

Vanaf 1 september 2024 moet ieder bedrijf gecertificeerd zijn conform het GMP+ Feed Certification scheme 2020. GMP International raadt bedrijven aan om nu al te kijken welke voorbereidingen ze moeten doen om de transitie van het GMP+ FC scheme 2010 naar GMP+ FC scheme 2020 soepel te laten verlopen.

Het helpt bijvoorbeeld om te weten te komen waar je de voorwaarden uit GMP+ FC 2010 in het vernieuwde schema kunt vinden. Tijdens de voorbereiding, of bij het werken met de nieuwe documenten, biedt GMP International support via de verschillende supportdocumenten en de GMP+ Helpdesk.

Supportdocumenten

De supportdocumenten bieden ondersteuning, begeleiding en informatie over het GMP+ FC scheme 2020. Ze bevatten daarnaast uitleg en voorbeelden hoe bedrijven de voorwaarden kunnen implementeren. De meeste supportdocumenten zijn gebaseerd op de voormalige GMP+ D-documenten.

Enkele voorbeelden van belangrijke supportdocumenten:

  • S9.95 Transitie kruisverwijzingstabellen

Het GMP+ FC scheme 2020 heeft een andere structuur dan het oude schema. Hoewel de voorwaarden niet wezenlijk zijn veranderd, zijn ze nu opgenomen in nieuwe documenten en in andere hoofdstukken. Voor de GMP+ FSA-module, GMP+ FRA-module en de certificatievoorwaarden zijn kruistabellen gemaakt. De kruistabellen helpen je om te vinden waar de voorwaarden uit het huidige schema zijn vastgelegd in het nieuwe GMP+ FC scheme 2020 en vice versa. Vind hier de laatste versie (alleen in het Engels).

  • S9.93 Transitie gecertificeerde bedrijven – lijst met wijzigingen

Sommige onderwerpen van het GMP+ FC scheme 2010 konden niet worden herschreven zonder de inhoud te wijzigen. Deze wijzigingen zijn minimaal, maar het is belangrijk om transparant te zijn en uit te leggen wat deze wijzigingen zijn. De wijzigingen hebben vooral betrekking op:

  • Het combineren van voorwaarden uit verschillende documenten in één paragraaf;
  • Het toevoegen van ISO 22000-voorwaarden;
  • Het herformuleren van voorwaarden om ‘doelgerichter’ te zijn.

Je vindt de laatste versie hier. Voor een compleet overzicht van alle supportdocumenten kun je hier terecht.

Lees ook: Derde microlearning GMP+ Academy online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback