Ga naar hoofdinhoud

Tarwegistconcentraat beschikbaar

Beuker Vochtrijke Diervoeders heeft donderdag 2 juli 2009 het nieuwe en bijna voltooide tankenpark al in gebruik genomen. De eerste scheepslading, bestaande uit vloeibaar Tarwegistconcentraat werd gelost in de nieuwe locatie die gevestigd is in de Zuiderzeehaven te Kampen. Met de distributie vanuit het nieuwe tankenpark voorziet Beuker in de sterk gestegen vraag naar vloeibare diervoeders in Midden en Noord Nederland en het Noordwestelijke deel van Duitsland.

Wethouder Pieter Treep van de gemeente Kampen was aanwezig bij de ontvangst omdat het tevens het eerste schip was wat de nieuwe Kamper binnenhaven binnenliep. De lading van het motortankschip Alexandris van Maaskade Bevrachters uit Zwijndrecht werd gelost in een van de tanken met 2500 m3 inhoud. Het product Tarwegistconcentraat was afgelopen maandag geladen bij de bio-ethanol producent BioWanze uit de Belgische plaats Wanze. De afnemers van dit vloeibare diervoeder zijn rundvee- en varkenshouders.

In de afgelopen twee jaar hebben naar schatting ca 450 rundveehouders in Nederland geïnvesteerd in silo's voor de voedering van vloeibare diervoeders. Hiermee vergroot de rundveehouder zijn flexibiliteit in het samenstellen van het rantsoen en zet naar de mening van Beuker de melkveehouder de volgende stap in kostprijsbeheersing. Een noodzakelijk en juiste stap gezien de huidige opbrengstprijzen voor de melk. Dat er vraag is naar het Tarwegistconcentraat van Beuker (genaamd CDS, de voorloper van ProtiWanze) bleek wel uit het feit dat er direct vrachten geladen moesten worden voor aflevering aan rundveehouders.

Niet alleen de individuele rundvee- of varkenshouder is gebaat bij het aanbod van Tarwegistconcentraat in het Midden en Noorden van het land. "Het is in het belang van de gehele keten. Met betrekking tot duurzaamheid onderscheidt ons product zich op meerdere fronten in positieve zin. Het ontstaat bij de productie van bio-ethanol, er gaat geen energie voor droging aan verloren en het is een duurzame eiwitbron ter vervanging van de ter discussie staande geïmporteerde eiwitbronnen zoals bijvoorbeeld Sojaschroot. Bovendien vindt het transport grotendeels over water plaats, waardoor er een aanmerkelijke vermindering van vrachtverkeer wordt gerealiseerd. Al met al een positieve bijdrage in de verduurzaming van de keten" aldus Bert van de Pol, directeur van Beuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback