Ga naar hoofdinhoud

Tevredenheid over agrarische vakbeurzen

De diervoedersector was goed vertegenwoordigd op Dutch Pork Expo 2021.

Beursorganisator Easyfairs kijkt tevreden terug op de vakbeurzen Dutch Poultry Expo (8 en 9 september), Dutch Pork Expo (12 en 13 oktober) en de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen (26, 27 en 28 oktober).

De afgelopen editie van Dutch Poultry Expo in Evenementenhal Hardenberg en Dutch Pork Expo in Brabanthallen in Den Bosch is gezamenlijk bezocht door 5300 bezoekers uit de pluimvee- en varkenssector. In totaal waren beide events goed voor 250 exposanten.

Positief verloop

“Beide vakevents zijn positief verlopen, waarbij we vooral positieve geluiden hoorden van zowel exposanten als bezoekers dat het simpelweg weer mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten. Men heeft elkaar gemist, want er gaat niets boven live producten zien en voelen. En elkaar natuurlijk in de ogen aankijken in plaats van via een beeldscherm”, zegt Lucas van’t Hof van Easyfairs.

RMV

De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Hardenberg is op 26, 27 en 28 oktober 2021 bezocht door 14.710 bezoekers. Alle zeven beurshallen werden weer ingezet voor het grootste agrarische vakevenement in Nederland waar 291 exposanten dit jaar aan deelnamen. Van 23 tot en met 25 november 2021 vindt de RMV nog plaats in Gorinchem.

Ondanks dat een coronatoegangsbewijs verplicht was, is Easyfairs tevreden over de bezoekersaantallen. “We merkten dat de kwaliteit van de bezoeker erg goed was, omdat men heel doelgericht de vakevents kwam bezoeken.”

Smart Animal Farming

Tijdens Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo werd ook een nieuw initiatief gelanceerd, namelijk het kennisplatform Smart Animal Farming. Dit wordt voor de komende edities verder uitgebreid op alle vier de agrarische beurzen van Easyfairs in Nederland: Dutch Poultry Expo, Dutch Pork Expo en Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg en Gorinchem.

Dat houdt in dat iedere beurs wordt afgetrapt met een openingsdebat over de toekomst van de veehouderij. Verder organiseert Easyfairs een eigen Smart Animal Farming symposium op de andere beursdagen met het thema ‘Slim en rendabel naar een emissieloze landbouw’.

Beursdata

De volgende editie van Dutch Poultry Expo is op 21 en 22 maart 2023 in Evenementenhal Hardenberg. De volgende editie van Dutch Pork Expo is op 14 en 15 februari 2023 in Brabanthallen in Den Bosch. De volgende editie van RMV Hardenberg is op 25, 26 en 27 oktober 2022.

Lees ook: Wisselende geluiden bij Dutch Pork Expo (Premium, gratis na inlog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback