Ga naar hoofdinhoud

Voorkom verlies bij graantransport

EVO, ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, en LTO Noord Flevoland roepen hun Flevolandse achterban op om tijdens graantransport verlies van graan op de openbare weg te voorkomen. Provincie Flevoland heeft aangegeven dat jaarlijks verkeersonveilige situaties ontstaan op het Flevolandse wegennet door graan op de weg. Andere verkeersdeelnemers, zoals fietsers, motoren en automobilisten kunnen hierdoor in de problemen komen. Met deze oproep willen EVO en LTO Noord Flevoland de overlast door graan op de weg tijdens de komende oogstperiode zoveel mogelijk beperken.

Het voorkomen van verlies van graan tijdens transport over de weg, is in het belang van alle betrokken partijen. Zowel boeren als vervoerders hebben geen baat bij verloren lading en/of boetes voor het veroorzaken van verkeersonveilige situaties. EVO en LTO Noord roepen alle betrokken partijen op om samen te kijken naar oplossingen. Praktische oplossingen zijn het niet tot de rand toe afvullen van wagens en het goed afdichten van kippers. Volgens de EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) valt ook te denken aan toelating van Eco-combi's die meer lading tegelijkertijd mee kunnen nemen, waardoor minder ritten nodig zijn. Om met zo'n voertuig te mogen rijden, hebben ondernemers echter een lokale ontheffing nodig. Als de betrokken gemeenten het gebruik van Eco-combi's mogelijk maken, draagt dit volgens EVO en TLN bij aan het oplossen van de problematiek.

Volgens de provincie Flevoland ervaren de weggebruikers jaarlijks de meeste overlast van verloren lading op de Zuid-Flevolandse wegen rondom Zeewolde. Met name op de route naar Trekkersveld via de Roerdompweg, Vogelweg en de Schollevaarweg worden problemen ondervonden. Het is EVO en LTO Noord vooralsnog niet bekend dat dit geleid heeft tot ernstige verkeersongevallen en zij willen ook in dit geval liever voorkomen dan genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback