Nieuws

Akkerbouwactiviteiten ForFarmers naar CZAV

Afbeelding voor Akkerbouw

ForFarmers Nederland verkoopt met ingang van 5 februari 2018 haar akkerbouwactiviteiten aan CZAV. Met de verkoop is een jaaromzet van ongeveer 13 miljoen euro gemoeid. ForFarmers ontvangt hiervoor op de overdrachtdatum 5,65 miljoen euro.

Bij de verkoop gaat het om de niet veevoer-gerelateerde producten zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden die ForFarmers aan Nederlandse akkerbouwbedrijven levert. CZAV neemt deze activiteiten en de daarbij behorende opslaglocatie, met ingang van 5 februari 2018 over.

Total Feed

De verkoop van deze (niet veevoer-gerelateerde) akkerbouwactiviteiten past in de strategie van ForFarmers, die zich specifiek richt op de Total Feed-aanpak voor veehouders. ForFarmers blijft zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen aan klanten verkopen voor de teelt van ruwvoer op het boerenerf. Deze ruwvoeractiviteiten vormen een belangrijk onderdeel van de Total Feed-benadering, en zijn dan ook geen onderdeel van deze verkoop.

CZAV

CZAV is een innovatieve Nederlandse Coöperatie met een sterke positie in akkerbouwproducten in met name Zuid-Nederland. Het bedrijf richt zich met een brede productportfolio op de akkerbouwsector. CZAV is daarom voor ForFarmers de aangewezen partij om de akkerbouwactiviteiten over te nemen en verder uit te bouwen.

Agriant

De activiteiten zullen worden ondergebracht in een nieuw op te richten entiteit met de naam Agriant B.V. gevestigd in Emmen. Voor de 10 direct betrokken medewerkers van ForFarmers Nederland betekent de verkoop dat zij in dienst komen van Agriant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.