Nieuws

Online Maisscan bijna van start

Agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy start donderdag 30 januari met de Maisscan 2020. Dit onderzoek onder maistelers geeft inzicht hoe maistelers denken over de maisteelt en hoe men tot een keuze voor een bepaald maisras komt. 

In de Maisscan worden vragen gesteld zoals: Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een maisras? Wat zijn de ervaringen met de maisteelt van het afgelopen seizoen, bijvoorbeeld op het gebied van vroegrijpheid, voederwaarde en legering? Heeft men in het afgelopen seizoen problemen gehad met de mais? Zo ja, welke problemen? En wat gaat men doen om in het komend seizoen dezelfde problemen te voorkomen?

Vanggewas

Andere vragen die aan bod komen in de Maisscan zijn: Gaat men het komend seizoen een vanggewas telen? Zo ja, tijdens of na de mais? En voor welke vanggewassen kiest men dan? En natuurlijk welke maisrassen worden dit jaar het populair?

Start

Een paar duizend maistelers ontvangen op donderdag 30 januari een link naar de online Maisscan. Uiteraard worden alle antwoorden anoniem verwerkt. Het is volgens het onderzoeksbureau belangrijk dat zoveel mogelijk maistelers (wel of geen vee) meedoen aan de Maisscan om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen over de maisteelt in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.