Ga naar hoofdinhoud

Online Maisscan van start

Agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy is vrijdag 3 februari van start gegaan met de online Maisscan.  

Elk seizoen staat de boer weer voor de keus: hoeveel mais moet ik gaan zaaien? Neem ik dit jaar geen risico en kies ik dit seizoen bewust voor een droogtetolerant maisras of een maisras resistent tegen kopbrand?

Inzicht verstrekken

Objectieve, onafhankelijke kennis en praktijkervaringen zijn essentieel in die beslissing. Het online onderzoek ‘Maisscan 2023’ van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy geeft inzicht in hoe maistelers denken over de maisteelt en hoe men tot een keuze komt voor een bepaald maisras. 

Wie maakt de keuze? Doet de boer dit zelf of laat hij dit volledig over aan de leverancier? En welke rol spelen informatie uit rassenlijsten en landbouwmedia of eigen ervaringen in deze besluiten?

Onderzoeksvragen

In de ‘Maisscan’ worden vragen gesteld zoals: Wat zijn voor u de belangrijkste eigenschappen van een maisras? Wat zijn de ervaringen met de maisteelt van het afgelopen seizoen, bijvoorbeeld op het gebied van vroegrijpheid, voederwaarde en legering? Heeft men in het afgelopen seizoen problemen gehad met droogte? En welke maisrassen worden dit jaar het meest gezaaid?

Maisscan gestart

Op vrijdag 3 februari hebben de eerste paar duizend maistelers al een e-mail met een link naar de online Maisscan ontvangen. Het is volgens het onderzoeksbureau belangrijk dat zoveel mogelijk maistelers (wel of geen vee) meedoen om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen over de maisteelt in Nederland.

Deelname aan en verwerking van dit onderzoek zijn geheel anoniem. Het invullen duurt ongeveer acht minuten.

Doe mee aan de maisscan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback