Nieuws

Vion wil positie in België uitbreiden

Vion Food Group heeft het voornemen rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem (België) over te nemen na een periode van intensieve samenwerking. Dat meldt het bedrijf op haar website.

Vion wil met deze overname inzetten op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland. Bij Adriaens werken 126 medewerkers die overgaan in de nieuwe organisatie.

Strategie

Vion is een internationaal voedingsbedrijf in vlees en in plantaardige vleesvervangers. De strategie richt zich met nadruk op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en die verbindend zijn voor producenten en consumenten in kwaliteit en prijs.

Spreiding

CEO Ronald Lotgerink: “Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld. Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa.”

Lotgerink hoopt samen met het team van Adriaens het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees, in het bijzonder geldt dit voor het Belgische Witblauw. Vion wil met deze overname een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen.

Lees ook: Vion introduceert blockchaintechnologie in varkensketen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.