Steekwoord archief: Vion

  • Vion opens Meat Master Center

    Vion has opened its own Meat Master Center. In a special experience area at Vion’s headoffice in Boxtel, customers, suppliers and other stakeholders will be able to interactively get acquainted with Vion’s new meat concepts. Lees verder →

  • Vion moderniseert productielocatie Boxtel

    Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Een deel van de activiteiten die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, wordt geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Met de voorgenomen investering… Lees verder →

  • Ronald Lotgerink nieuwe directeur Vion

    Ronald Lotgerink (57) is met ingang van 1 september 2018 de nieuwe directeur van vleesverwerker Vion. Lotgerink is de huidige directeur van Zwanenberg Food Group. Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als CFO bij Zwanenberg Food Group en werd in… Lees verder →

  • 2017 goed jaar voor Vion

    Vleesverwerker Vion heeft in 2017 opnieuw de operationele prestaties verbeterd, met als resultaat een genormaliseerde EBITDA van 64 miljoen euro ten opzichte van 61 miljoen euro in 2016. Gezien dit solide operationele resultaat en zijn sterke balans, herstelt Vion zijn dividenduitkering met een eerste betaling… Lees verder →

  • Francis Kint vertrekt bij Vion

    Francis Kint treedt per 1 juni af als CEO van vleesverwerker Vion. Kint vertrekt naar een Belgisch beursgenoteerd bedrijf waar hij eveneens als CEO zal functioneren. Francis trad in 2015 als CEO in dienst bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee… Lees verder →

  • Goede cijfers voor Vion

    Vleesverwerker Vion heeft in 2016 zijn resultaat opnieuw verbeterd. Dit heeft geleid tot een nettowinst van 31 miljoen euro tegenover 22 miljoen euro in 2015. De netto-omzet steeg dankzij de hogere varkensvleesprijzen in 2016 naar 4.749 miljoen euro. In 2015 was de netto-omzet 4.571 miljoen… Lees verder →

  • Consument krijgt meer zicht op herkomst varkensvlees

    Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft in Utrecht samen met supermarktketen Albert Heijn het startschot gegeven voor een pilot om consumenten meer inzicht te geven waar hun voedsel vandaan komt. Klanten van Albert Heijn vinden op verschillende varkensvleesproducten een QR-code waarmee zij via… Lees verder →

  • feed intake

    Eerste resultaten staartenonderzoek gepresenteerd

    De stuurgroep staarten presenteert op woensdag 2 maart, op de LIV in Venray, de eerste bevindingen van de Verklaring van Dalfsen. De Verklaring van Dalfsen werd in 2013 ondertekend door Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), LTO Varkenshouderij, Dierenbescherming, Coppens diervoeding, Topigs Norsvin, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij… Lees verder →

  • ‘Vion-merk voor varkensvleesproducten’

    Vleesbedrijf Vion wil met eigen merken voor varkensvleesproducten de marktmacht van retailers verminderen. Dat meldt COO Godert Tegelberg van Vion Food. Hij wil af van varkensvlees als bulkproduct. Varkensvlees wordt in zijn ogen nog vaak gezien als de ‘aardappel van het vleesschap’. “Dat is doodzonde… Lees verder →

  • Vion maakt aftreden CFO bekend

    De Raad van Commissarissen van Vion Food Group maakt bekend dat Kenaad B. Tewarie per 18 februari 2014 niet meer als CFO verbonden is aan Vion. De Raad van Commissarissen gaat de procedure starten om de ontstane vacature in te vullen. Vion Vion is een… Lees verder →