Fermentatie van raapzaadschroot

Raapzaadschroot is eiwitrijk, een goede bron van aminozuren en van vitaminen zoals biotine, riboflavine, thiamine en foliumzuur.

Onderzoek naar mogelijke toepassingen van agrarische en industriële co-producten heeft een behoorlijke vlucht genomen. Co-producten van vooral oliezaden – schilfers, schroten – hebben hun waarde in diervoeders reeds bewezen. Raapzaad is zo’n product. Het schroot is eiwitrijk, is een goede bron van aminozuren en van vitaminen zoals biotine, riboflavine, thiamine en foliumzuur. Is er dan nog ruimte voor verbetering van de voederwaarde door extra technologische behandelingen? En zijn biologische behandelingen wellicht een goede optie?

Nog geen abonnement? Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie