Ga naar hoofdinhoud

Gezamenlijke publicatie initiatieven biodiversiteit

In een samenwerking tussen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en Nevedi is er een publicatie tot stand gekomen met daarin verschillende initiatieven in de keten voor biodiversiteit. Met deze initiatieven onderstrepen de brancheorganisaties het belang van biodiversiteit voor de agrofoodketen.

Biodiversiteit is essentieel

Biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen, een gezonde leefomgeving en een belangrijke schakel in onze voedselvoorziening. In de agrofoodketen zorgt biodiversiteit voor gezonde en uitgebalanceerde ecosystemen. Dat aantal is door de jaren heen sterk afgenomen door menselijk handelen. In Nederland zetten verschillende organisaties zich samen in voor het herstellen en vergroten van de biodiversiteit in Nederland.

Diverse initiatieven

Met deze gezamenlijke publicatie laten Nevedi (diervoederproducenten), FNLI (voedingsmiddelenproducenten) en het CBL (supermarkten) graag zien welke diverse initiatieven er zijn vanuit de agrofoodketen. Naast de ambities van de sectoren is te lezen wat bedrijven doen op het gebied van handelingsperspectief op eigen terrein, in de keten en het creëren van bewustwording.

Bron: Nevedi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback