Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta

ForFarmers verkoopt de Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta. ForFarmers ontvangt van Arvesta een nettobedrag van €25 miljoen voor de transactie. Dit bedrag in contanten zal worden voldaan bij sluiting van de transactie. Verwacht wordt dat dit in de tweede helft van 2023 zal plaatsvinden.

De huidige situatie, waarin de agrarische sector nog duurzamer moet produceren, leidt tot meer consolidatie en samenwerking in de keten. Daarom zijn ForFarmers en Arvesta in gesprek zijn gegaan over ForFarmers België en nauwere samenwerking in de keten.

Medewerkers en productielocaties

Arvesta neemt door de acquisitie zowel de circa 80 medewerkers over die ongeveer 420.000 ton voer produceren als de productielocatie in Izegem in West-Vlaanderen. Daarnaast is de fabriekslocatie in Ingelmunster onderdeel van de transactie. Arvesta heeft al productievestigingen voor voeders in Aalter, Merksem, Kortrijk, Andenne en Hombourg.

Nauwe samenwerking vleeskuikensector

Vooral in de vleeskuikensector in België gaan beide bedrijven nauwer samenwerken, waarbij ForFarmers in Nederland voer blijft produceren. Daarnaast draagt Arvesta haar voeractiviteiten in de vleeskuikensector in Nederland over aan ForFarmers en gaan de partijen zich in de samenwerking richten op verdere verbetering van de ketenconcepten.

De verkoop van co-producten, de activiteiten in België van de biologische voerproducent Reudink en de paardenvoerproducent Pavo vormen geen onderdeel van deze transactie.

Passend in strategische doelstellingen

Deze transactie past in de strategische focus van ForFarmers, waarbij de nadruk ligt op ecologisch én economisch rendement, aldus ForFarmers. Deze overname is ook in lijn met Arvesta’s voortgezette strategie. Het bedrijf versterkt haar positie op de Belgische markt.

Voor de transactie is toestemming nodig van de Belgische mededingingsautoriteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback